maanantai 12. marraskuuta 2012

Luomu taaperon ruokavalio

Voisin tässä vähän valaista millaista ruokaa minun oma "luomu taaperoni" 2v 4kk syö, koska kyseessä on 1. lapseni on hän ns.koekaniini hyvällä tapaa. Oma mielenkiinto ravintoasioihin alkoikin raskausaikana kun aloin miettimään mitä kehittyvä lapseni saa syömästäni ruoasta.

Aamupala:

Luomukaurapuuro(joka on vaihtumassa johonkin muuhun esim. tattariin happamuutensa vuoksi)

Lounas:

Munakas uunissa/kokkeli + avokadoa ja tomaattia (parempi uunissa niin kananmuna kolesteroli ei muutu)

Välipala:

Kotimainen omena

Päivällinen:

Hirvikäristys,luomuperunamuusi ja puolukoita (perunamuusin voisi korvata jatkossa jollakin muulla)/
Kanaa uunissa,höyrytettyjä kasviksia

Iltapala:

Smoothie (selleri,banaani,avokado,mustikoita,hunajaa,tattarihiutaleita,turkkilaista jugurttia,loraus esim.mustaseljamehua)

Kaikilla aterioilla juomana: lähdevesi (laadukas vesi lisää janontunnetta ja poikani pyytääkin aina vettä)

Lapsen makuaisti kehittyy muutamien kertojen jälkeen, ei kannata esimerkiksi heti luovuttaa jos smoothie ei maistu kokeile ainakin 10 kertaa! Avokado on aina maistunut pojalleni ihan sellaisenaan, se on pehmeää ja rasvaista sekä aika neutraalin makuista,toki sen voi möössätä vaikka banaanin kanssa joka tunnetusti maullaan peittää kaikki alleen!

Älä turhaan juota mehuja, koska tunnetusti veden juonti vähenee makeiden mehujen takia. Laadukkaat mehut ovat hyvä silloin kun lapsi on kipeä ja hänen ruonsulatukseen kuluva energia tarvitaan paranemiseen, esim. biottan hedelmämehut/omatekemät.

Vältä kokonaan karkkien antamista koska ne ovat pelkkää väri-lisä- ja säilöntäaineita sekä sokeria.
Lapsi ei kaipaa karkkia jollei saa sitä.

Meillä karkkina toimivat maitohappobakteerit ja rusinat/inkamarjat jne.

On eri asia sitten kyläilyt, itse en ole rajoittanut kylässä syötäviä herkkuja paitsi karkkia. Toki jos kyläilyjä on paljon niin ehkä sitten tarvii miettiä.

Ota taapero mukaan ruoan tekoon, esimerkiksi poikani on innokas smoothien tekijä ja on paljon hienompaa syödä omia tuotoksia :)





2 kommenttia:

  1. Juoko ollenkaan maitoa tai syökö leipää? Jos jätän lapselta maidon ja leivän pois, onko vaarana jonkun ravintoaineen puutos?

    VastaaPoista
  2. Ei juurikaan juo maitoa, syö juustoa ja turkkilaista jugurttia+ vihreää ja nokkoskalkkia. Leipää jonkun verran mm. päiväkodissa, gvinoa näkkäri on yksi suosikki kotona.

    VastaaPoista