torstai 10. toukokuuta 2012

Probiooteista

Köyhtyneen ravitsemuksemme seurauksena, me ja lapsemme emme saa enää tarpeeksi hyviä bakteereita ravinnostamme, jotka ovat välttämättömiä terveytemme kannalta. Intialainen sanonta " Kuolema asuu suolessa" pitää hyvin paikkansa!

Näin maalaisjärjellä ajateltuna kovasti mainostetut ja markkinoidut probiootit eivät välttämättä ole parhaita. Ensinnäkin nestemäisessä muodossa olevat, ylläpitävät heikosti bakteereja joten jauhemainen on ehdoton valintakriteeri numero yksi!

Atoopikkojen kannattaa välttää probiootteja jotka sisältävät inuliinia (monissa on).

Itse käytän omalla lapsellani Biolatte- merkkisiä probiootteja, heillä on 30 vuoden kokemus asiasta ja kyseltyäni sähköpostilla heidän tuotteestaan, minulle vastasi heti yrityksen biologi.

Probiootin valinnassa on myös tärkeää että valitsee bakteerit vaivan mukaan. Tehokas maitohappobakteeri vaikeissa vatsavaivoissa on Life-liikkeiden myymä ProbiMage.

Aina meille toitotetaan että huuhdelkaa kasvikset ja salaatit hyvin, kuitenkin kun huuhtelemme ne niin huuhtelemme samalla myös niiden pinnalla kasvavat hyödylliset bakteerit. No tämä on kaksi piippuinen juttu ja voitaisiin ajatella, että mikäli tiedät maaperän eli esimerkiksi oman maan porkkanat voit huuhdella/ pyyhkiä vähän huolimattomasti :)

Lääkkeet ja antibiootit vioittavat bakteerikantaa ja suoliston limakalvoa sekä happamoittamat elimistöämme, olisi hyvä syödä pitkään vielä ab-kuurin jälkeen maitohappoja.

Tämän kirjoituksen tarkoitus oli selventää sitä että ei ole niin yksinkertaista mitä maitohappobakteeri valmistetta käytät, niissä todellakin on eroja ja kannattaa valita oikeat bakteerit oikeisiin vaivoihin ja välillä myös vaihdella eri bakteerikantoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti